Noch 60110 Gras Master 3.0

Details Grass-Master 3.0

De (R)evolutie van elektrostats: Vertrouw op het origineel!

De grasmeester van NOCH is nog steeds de maat van alles als het gaat om het professioneel begrazen van modelspoorsystemen, diorama's en modellandschappen. De eerste Grass Master werd uitgebracht in 2005. Een echte revolutie. Vanaf dat moment was de industriële technologie van elektrostatische begrazing ook beschikbaar voor de individuele hobby model spoorwegexploitant - en tegen een betaalbare prijs!

Nu lanceren we de "Gras-Master 3.0" en de Gras-Master 3.0 PROFI. We kunnen terugkijken op meer dan 15 jaar ervaring en vele duizenden verkochte apparaten en tevreden klanten die geweldige landschappen hebben gebouwd met de twee vorige modellen. Daarom was het niet meer dan normaal om een nieuw apparaat te ontwikkelen dat de sterke punten van zijn voorgangers oppikt en perfectioneert. Een evolutie van het origineel in de zin van de gebruiker. Want zoals we allemaal geleerd hebben: Verander nooit een winnend team!

De NOCH Grass-Master 3.0 is in zekere zin het "kleine broertje" van het professionele apparaat. En zoals alle kleine broertjes, heeft hij het in zich! Compacter, wendbaarder en toch sterker, zo zou je de Grass Master 3.0 kunnen omschrijven. Het middelpunt is een 9V batterijblok. Dit werd ook gebruikt in de Grass-Master en de Grass-Master 2.0. Door de lagere afmetingen van de batterij is het apparaat compacter en daardoor iets lichter dan de Gras-Master 3.0 PROFI. De prestaties, aan de andere kant, is slechts marginaal lager. Ideaal voor elke home model spoorweg, diorama's, landschappen en snel, spontaan werk. Het apparaat wordt geleverd met drie zeven (fijn, gemiddeld en grof). Schilder eerst het substraat met de speciaal ontwikkelde NOCH graslijm (Art. nr. 61130 of 61131, zie pagina 24), vul de gewenste grasvezel in de container van de Grass-Master 3.0, verpest de juiste zeef en sluit de tegenpolekabel aan om het effect met het substraat te intensiveren en ga je weg. In een mum van tijd wordt de modelweide van je dromen gecreëerd! De voeding wordt geleverd door een 9 V accublok, dat een bedrijfstijd van ongeveer 3 tot 4 uur garandeert. Een rode LED geeft aan dat het apparaat in werking is. Zorg ervoor dat u de bijgevoegde instructies voor gebruik opvolgt.

Producthoogtepunten:

ergonomisch herzien ontwerp

breder handvat voor een betere handling

verkorte pot, nieuw schermontwerp voor nog beter opladen

twee versies: voor ambitieuze modelbouwers en voor professionals

supersterke prestaties tot 11 kV voor de Grass-Master 3.0 of 16 kV voor de Gras-Master PROFI

energiebesparende elektronica voor langere werkuren

Opmerking: De respectievelijke technische gegevens zijn te vinden in de infotabellen voor de betreffende apparaten.

€ 129,99

  • Levertijd: 1-5 Werkdagen1

Noch 60112 Gras-Master 3.0 PROFI

 

NOCH Grass-Master 3.0 PROFI

 De NOCH »Gras-Master 3.0 PROFI" is ontwikkeld voor de hoogste eisen van modelbouwprofessionals. Een vermogen van maximaal 16 kV laadt de grasvezels elektrostatisch op.

Afhankelijk van de lengte van de grassen wordt een van de ingeperkte zeven (fijn, medium of grof) gebruikt. Samen met de NOCH grasvezels kunnen sappige weiden, natuurgrasvelden, weilanden, akkers, siergazonen en nog veel meer superrealistisch worden gemaakt. En heel eenvoudig!

Schilder eerst het substraat met de speciaal ontwikkelde NOCH »graslijm", vul de gewenste grasvezel in de container van de »Gras-Master 3.0 PROFI", verknal de juiste zeef en sluit de contrapoolkabel aan om het effect met het substraat te intensiveren en ga je weg.

In een mum van tijd wordt de modelweide van je dromen gecreëerd!

De voeding wordt geleverd door acht 1,5 V AA-batterijen, die een bedrijfstijd van ongeveer 10 tot 12 uur garanderen. Een rode LED geeft aan dat het apparaat in werking is.

Highlights »Gras-Master 3.0 PROFI»:

Professioneel apparaat voor de hoogste eisen

evolutionair ontwerp

extreem sterk vermogen van 16 kV

Werking met 8 x 1,5 V AA-batterijen (inbegrepen)

Openingstijden ca. 10 tot 12 uur

incl. drie sieds (fijn, gemiddeld en grof) en gedetailleerde instructies

Zorg ervoor dat u de bijgevoegde instructies voor gebruik opvolgt.

€ 169,99

  • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Noch 60114 Sied set, 3-delige

»Siebe-Set, 3-delige«

De "zeefset" bevat een fijne, middelgrote en grove zeef. Als vuistregel geldt: hoe korter de grasvezels, hoe

fijner de zeef: gebruik voor 2,5

mm lange grasvezels de fijne zeef.

Voor 12 mm lange grasvezels de grove zeef etc.

Maar durf je ook te experimenteren: als je lange grasvezels in de middenzeef stopt, komen er minder vezels op het substraat. Op deze manier kunnen opgedroogde, lichte weiden worden uitgebeeld of kunnen verschillende grasvezels voorzichtig in elkaar worden gemengd op de grond. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding!

€ 19,50

  • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Noch 60139 Begrasungs-Schablonen

"Grassing stencils",5 stuks

De "fumigation stencils" zijn een kleine maar fijne innovatie!

Zodra je ze in je hand hebt, vraag je je af waarom ze nu pas beschikbaar zijn! Met het stencil u eenvoudig gedeeltelijk overdekte oppervlakken ontwerpen. Dit creëert randen, bosjes, strepen, oppervlakken en verschillende grasvlekken.

U de stencils op twee manieren gebruiken: ofwel eerst het substraat met graslijm schilderen, het stencil er losjes overheen houden en door de uitsparing in de vochtige lijm spuiten, of u spuit »spuitkleefsel Haftfix over een stencil op het substraat op een oppervlak. U dan kudde zonder het stencil. Individuele uitsparingen van de stencils kunnen worden afgesloten met de crêpe van de schilder.

Ook hier durf je te experimenteren!

€ 11,40

  • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1