Mamoli MV20

Schaal: 1/64

Lengte: 645 mm, Hoogte: 478 mm

 

Omschrijving:

De H.M. S. BEAGLE werd rond 1817 gebouwd. Aanvankelijk werd het gebruikt als kustvaartschip, maar daarna werd het uitgerust voor de wetenschappelijke waarnemingen die het door de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan naar de verste landen brachten. Aan boord, geclassificeerd in de dienstbeurten van het schip als naturalist, was een van de beroemdste wetenschappers, Charles Darwin. Er werd een bezaanmast toegevoegd, zodat het schip gemakkelijker langs de koraalriffen van de eilanden in de Stille Oceaan kon worden bestuurd, waardoor de Beagle in een bark veranderde (gezien de vreedzame doelen van de expedities werden de kanonnen verwijderd).

 

27 december 1831 - De Beagle zeilde vanuit Plymouth, Engeland, voor een lange ontdekkingsreis. Route: De Azoren - de eilanden van de Groene Kaap - Brazilië. Vanuit Brazilië, langs de kusten van Patagonië, tot aan de verschrikkelijke Kaap Hoorn tot aan Chili. Op 13 januari 1833 stond de Beagle voor een woedende storm. De solide structuren waren bestand tegen de kracht van de zee en geen van de bemanningsleden raakte ernstig gewond.

€ 227,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV21 Sao Miguel

Schaal: 1/54

Lengte: 843 mm, Hoogte: 630 mm

 

Omschrijving:

Afdrukken van de tijd en documenten gevonden in de historische archieven van het marinemuseum van Barcelona hebben de reconstructie mogelijk gemaakt van de plannen van een schip dat, voor zijn lijnen, zich bevindt tussen het middeleeuwse koopvaardijschip en het galjoen, classificeerbaar voor de specifieke structuren van het vooronder en van het achterdek tussen de carracks. We noemden het Atlantic Carrack om een schip aan te duiden dat geschikt is voor oceanische navigatie. Waarschijnlijk nam het rond 1519 deel aan een belangrijke expeditie, die Fernando Cortez ertoe bracht Mexico te veroveren. De buitenste galerijen, waaronder een balkon, de appartementen onder het kleine achterdek en de bovenbouw van de dekken, die zonneschermen bieden om tegen de zon te beschermen, geven duidelijk aan dat deze schepen werden gebruikt voor het vervoer van passagiers van hoge rang

€ 367,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV22 Blue Shadow

Schaal: 1/64

Lengte: 695 mm, hoogte: 550 mm

 

Omschrijving:

Een brik gebouwd in 1778 voor de Amerikaanse marine. Uitgerust met 12 kanonnen, wordt het gekenmerkt door de zeer hoge masting en door het grote oppervlak van zeilen, naast de klassieke, gevormd door het noppenzeil en door het top-galante noppenzeil, zowel aan de hoofd- als aan de voormast.

€ 192,50

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV23 L'orenoque

Schaal: 1/100

Lengte: 835 mm, Hoogte: 455 mm

 

Omschrijving:

L’Orenoque was een van de eerste Franse fregatten met gemengde voortstuwing (zeil en stoom) die in 1848 werd gebouwd. Het verplaatste 2.568 ton. Hoewel hij was voorzien van geavanceerde mechanische voortstuwing, behield hij de typische mastering van de fregatten van die tijd. Het was nauwelijks bewapend en werd vooral gebruikt om troepen te vervoeren. De rijkdom van de bovenbouw, gereproduceerd met verfijnde prestaties en natuurgetrouwe schaal, de karakteristieke schoepenwielen en de klassieke masting geven het model een nieuwe en originele look.

€ 367,50

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV25 Marseille 1764

Schaal: 1/64

Lengte: 803 mm, Hoogte: 565 mm

 

Omschrijving:

 Franse schoener uit 1764. Reconstructie uitgevoerd op originele tekeningen uit de tijd van een schip bedoeld voor training voor schieten. Uitgerust met 24 kanonnen van drie pond, gemonteerd op een speciale kanonwagen die aan het bord is bevestigd en met nog eens 2 terugtrekkanonnen van dezelfde dikte. Kenmerkend zijn de 2 zes pond kanonnen in gevecht uitgerust met een kanonwagen zonder wielen, glijdend op een speciale geleider en vrij om 180 ° te draaien. Gebruikt als kanonniers trainingsschip.

€ 222,50

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV26 America

Schaal: 1/66

Lengte: 790 mm, Hoogte: 580 mm

 

Omschrijving:

 De schoener America is ontworpen door George Steers en gebouwd in de scheepswerf van William Brown in 1851. De naam is nog steeds de belangrijkste en wordt gevierd in de geschiedenis van de wereldzeilen.

 

Amerika, onder bevel van Dick Brown, piloot uit New York, vertrok in juni 1851 naar Engeland om deel te nemen aan de regatta die op 22 augustus rond het eiland Wight zou worden gehouden, zonder enige compensatie voor verschil in tonnage of tuigage . De aangeboden prijs was een beker van 100 guineas. Amerika behaalde een overweldigende overwinning op het Engelse squadron. Beroemd zijn de woorden die de seingever aan koningin Victoria heeft doorgegeven en die in de geschiedenis van de Verenigde Staten zijn overgegaan: 'America first, Majesty. Er is geen seconde '.

 

Amerika presenteerde opmerkelijke nieuwigheden in de vorm van de romp, vooral wat betreft de waterlijnen en het hoofdgedeelte.

€ 191,50

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV28 Yacht Mary

Schaal: 1/54

Lengte: 483 mm, Hoogte: 479 mm

 

Omschrijving:

Het jacht Mary is in Nederland gebouwd en door de gemeente Amsterdam aangeboden aan koning Charles II ter gelegenheid van zijn uitroeping tot koning van Engeland. Het wordt beschouwd als het prototype van de plezierboot. De reconstructie van het model is geholpen door een foto van Van der Velde en door archeologische overblijfselen van waaruit het schip verging, die in de jaren zeventig aan het licht kwamen. Het model is daarom qua constructie trouw en qua constructie identiek in vergelijking met onze andere grotere modellen. Het is bijzonder rijk aan kostbare, gesmolten decoraties, waarvoor exclusieve stukken van een gerenommeerde beeldhouwer zijn gebruikt.

 

€ 240,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV29 Il Leudo

Schaal: 1/32

Lengte: 652 mm, hoogte: 441 mm

 

Omschrijving:

 De oorsprong van de Leudo is nogal onzeker. Volgens veronderstellingen met een basis in waarheid, komt de Leudo van een type middeleeuwse boot met twee masten die met latijnse zeilen naar de boeg neigen. Daarna zou het de voormast hebben verloren, vervangen door een boegspriet met fok, wat manoeuvres gemakkelijker maakte. De romp had een karakteristieke eivorm met een geaccentueerde bocht in de balken. Dankzij zijn eigenschappen was het in staat om te zeilen in zeer slecht weer, zelfs ondraaglijk voor sterkere rompen. Twee houten schotten verdeelden het ruim in drie delen: de boeg en de kaksecties werden gebruikt om de zeilen op te bergen en de bemanning onder te brengen, het middelste gedeelte, dat breder was, bevatte de lading. Het was in feite een vrachtboot met een capaciteit van 15 tot 20 ton en werd gebruikt voor de handel in kleine bedrijven in de Middellandse Zee, zoals hardware, landbouwwerktuigen, met de hand vervaardigde goederen en kleding.

€ 186,95

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV32 U.S.S. Constitution

Schaal: 1/93

Breedte: 320 mm, hoogte: 667 mm

 

Omschrijving:

USS CONSTITUTION, een Amerikaans fregat met 54 kanonnen, was

gelanceerd op 21 oktober 1797. Ze had grotere afmetingen, zeilen en

uitrusting dan de hedendaagse schepen van dezelfde klasse. Haar sterk

constructie leverde haar de naam "Old Ironsides" op. Het congres

van de Verenigde Staten hebben toestemming gegeven voor de constructie van de grondwet

en van twee andere schepen om de Amerikaanse marine te versterken

en om de handel met Europa te beschermen, die te vaak in gevaar werd gebracht

door de steeds meer aanvallen van vijandelijke eenheden.

 

€ 164,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV30 Golden Hind

Schaal: 1/53

Lengte: 495 mm, hoogte: 408 mm

 

Omschrijving:

 

De 'Gouden Hind' dankt zijn naam aan de gouden figuur die op het wapenschild van de familie van Lord C.C. Hatton te zien is, die de omzeiling van Sir Francis Drake over de hele wereld financierde. Kleinere galjoen, de 'Golden Hind' verschilde wat de constructie betreft niet van de schepen in zijn klasse. Sobere lijnen, beperkte afmetingen, geen versieringen met uitzondering van de spiegel, laag voordek en klassieke masting. Op 13 december 1 577 vertrok Sir Francis Drake, aan boord van het galjoen 'Golden Hind', samen met vier andere schepen voor de beroemdste reis uit de Engelse maritieme geschiedenis. Nadat hij met moeite de Straat van Magellan was overgestoken, legde hij, als gevolg van de verschrikkelijke stormen waarbij twee van de schepen omkwamen, vast in de haven van Valparaiso. Daarna volgde hij de kusten van Chili en Perù plunderde Spaanse havens en schepen en ving een enorme buit. 

€ 229,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV31 U.S.S. Constitution

Schaal: 1/93

Lengte: 973 mm, Hoogte: 667 mm

 

Omschrijving:

De U.S.S. Constitution, een Amerikaans fregat met 54 kanonnen, werd gelanceerd op 21 oktober 1797. Het had grotere afmetingen, zeilen en uitrusting dan hedendaagse schepen van dezelfde klasse. Door zijn sterke constructie kreeg het de naam "Old Ironsides". Het was betrokken bij verschillende zeeslagen, waarvan de bekendste de overwinning was op het Engelse fregat "Guerriere" op 19 augustus 1812, tijdens de oorlog tegen het Verenigd Koninkrijk. Het werd nadien omgebouwd tot een opleidingsschip en onderging diverse aanpassingen. Momenteel, verankerd in de scheepswerf van de marine in Boston, wordt het gebruikt als een marinemuseum. In dit model hebben we de gebruikelijke metalen patrijspoorten gebruikt, waardoor een perfecte kopie van de openingen voor de pistolen mogelijk is zonder de planken te boren. De onderkant van de romp is bekleed met platen, zoals in het origineel, wat het model een zeer realistische uitstraling geeft.

€ 473,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV33 Gretel

Schaal: 1/54

Lengte: 410 mm, Hoogte: 355 mm

 

Omschrijving:

Gretel, gebouwd rond het midden van de achttiende eeuw naar een tekening van Fredrik Af Chapman, is een prachtig voorbeeld van een pleziervaartuig uit die tijd. Het interessante plan van de zeilen gaf de romp zeker een goede snelheid. Het model dat we ervan hebben verkregen, levert geen moeilijkheden op bij de uitvoering. In feite zijn de bouwplannen vergelijkbaar met de bestudeerde plannen voor rompen met grotere afmetingen.

 

Gezien de verschillende houtsoorten en de rijkdom en elegantie van de decoraties, is het model geschikt om zonder verf achter te laten.

 

€ 105,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV34 La Gloire

Schaal: 1/90

Lengte: 840 mm, hoogte: 635 mm

 

Omschrijving:

 

Klassiek fregat, eigendom van de Franse marine aan het einde van de XVIIde eeuw, uitgerust met 26 kanonnen van 12 pond op het batterijdek, naast 4 kanonnen van 6 pond en 4 carronades op het hoofddek. La Gloire was ontworpen door de scheepsbouwingenieur Guignace en werd in 1778 te St, Malo gelanceerd.Het model is de reproductie, schaal 1:90, van de snip die het eerste jaar van navigatie uithardt, met de onderkant wit geverfd. Een jaar later, in juni 1779, werd het ondergedompelde deel van de romp, zoals bij veel andere schepen, omhuld met koperen platen om het te beschermen tegen corrosie.

€ 369,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV35 Hunter

Schaal: 1/72

Lengte: 440 mm, hoogte: 444 mm

 

Omschrijving:

De Hunter is een goed uitgeruste kotter, gebouwd voor de Britse marine, met min of meer vergelijkbare exemplaren, in de tweede helft van de zeventiende eeuw. Het doel was om het hoofd te bieden aan smokkelaars, die overigens de eersten waren die dit type schip gebruikten (het lijkt erop dat de Engelse scheepswerven ze in paren hebben gebouwd; één voor de smokkelaars en één voor de douane). Natuurlijk werd de Hunter ook gebruikt als kustwacht en voor militaire functies van havenonderzoek, verkenning, bewaking enzovoort. Tegen het einde van de negentiende eeuw werden van deze kotters sportboten en die bestemd voor de regatta's afgeleid. Het model, gereproduceerd op een schaal van 1:72, is van een kotter gebouwd in de richting van 1797. Het is uitgerust met 12 kanonnen en verschillende culverins.

€ 165,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV38 Le Coureur

Schaal: 1/54

 

Lengte: 820 mm, hoogte: 650 mm

 

Omschrijving:

 

De logger was een soort schip dat veel werd gebruikt door de Franse piraten van de revolutie en het rijk. Ze heeft ongetwijfeld een Britse afkomst. Het is een type schip ingericht als 'bragozzo' 'op grotere schaal', met 3 masten, een zeer lange boegspriet, meerdere fokdelen, topzeilen en enkele voorzeilen. Ze werd gebouwd door Denys de Dunkerque op een tekening die eind 1775 was goedgekeurd en in 1776 werd gelanceerd. De carrière van dit schip was kort omdat ze op 1 7 juni 1778 door de Engelsen werd gevangen genomen tijdens een veldslag, bleef beroemd tussen het fregat La Belle Poule en het fregat Arethusa. Op 17 juni vaart La Belle Poule in het Engelse Kanaal aan het hoofd van een divisie met onder meer het fregat La Licorne, het korvet I'Hirondelle en Le Coureur, na een strijd van twee uur en een vergeefse poging tot instappen, zes keer een dozijn keer aan de waterlijn, met 3 doden en 7 dodelijk gewonden, geeft ze zich over. Gevangene in Engeland, de Chevalier de Rosely, die dankzij de geldige verdediging van Le Coureur het kruis van St. Lewis had gekregen, keerde in februari 1780 terug naar Frankrijk. Wat Le Coureur betreft, de bestemming van het schip na ze is gevangen genomen door de Engelsen is slecht bekend. Werd ze door de Fransen in 1782 teruggenomen, zoals sommige auteurs beweren?

Waarschijnlijk suggereerde een verkeerde identiteit deze veronderstelling. Werd ze in 1780 gevangengenomen door de Amerjcans bij Terranova? Dit is wat Laird Clowes zegt in zijn boek 'The Royal Navy' en wat wordt bevestigd door enkele Amerikaanse studies, sprekend over een Franse logger met 31 handen, afgemeerd in Santo Domingo in 1782.

€ 202,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV36 Rattlesnake

Schaal: 1/64

Lengte: 697 mm, Hoogte: 463 mm

 

Omschrijving:

 

Het kajuitschip RATTLESNAKE werd gebouwd in Plymouth, Massachusetts, in 1779 of 1780, naar verluidt naar ontwerpen van John Peck. Ze was eigendom van John Andrews en haar kapitein was Mark Clark. Op verschillende tijdstippen droeg ze 14 tot 20 geweren en haar compagnie bestond uit 85 mannen. Ze ontving haar eerste opdracht op 12 juni 1781, maar mogelijk is ze eerder aangesteld. Ze werd in 1781 voor de Amerikaanse kusten gevangen genomen door het Britse 44-kanonschip ASSURANCE. Ze werd naar Engeland gebracht, waar ze de naam CORMORANT kreeg en haar lijnen werden getrokken. Haar originele regels zijn bewaard gebleven in het National Maritime Museum in Greenwhich. Met haar verminderde deadrise en haar zeer scherpe voorlijnen moet de RATTLESNAKE erg snel zijn geweest. Ze had een vrijstaande bak en een achterdek, met elkaar verbonden door gangboorden, die tijdens de veldslagen niet waren verscheept. In augustus 1783 werd ze opnieuw RATTLESNAKE genoemd.

€ 283,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV37 Halifax

Schaal: 1/54

Lengte: 590 mm, hoogte: 460 mm

 

Omschrijving:

Halifax werd geboren als een pakketboot en werd in 1768 door de Royal Navy gekocht en in Portsmouth omgevormd tot een typische koloniale schoener van die tijd. Deze aanpassingen omvatten het verhogen van het cabineplatform om meer opslagruimte eronder te verkrijgen, het verschansen van de bolwerken met openingen voor 6 kanonnen en het bouwen van een nieuwe reling met 6 duikers. De uiterlijke veranderingen die zowel aan de romp als aan de mast en tuigage waren aangebracht, veranderden het oorspronkelijke aspect aanzienlijk. Bronnen over de levensduur van dit schip zijn uiterst tegenstrijdig. Ze zeilde overwegend langs de Amerikaanse kusten tijdens een nogal complexe periode in de geschiedenis van dit land.

€ 206,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV39 H.M.S. Bounty

Schaal: 1/64

Lengte: 610 mm, Hoogte: 465 m

Omschrijving:

De naam van Bounty, een fregat van de Britse marine, is onlosmakelijk verbonden met haar kapitein, Bligh, en met de wisselvalligheden waardoor de bemanning muiterde. William Bligh was eerder aan boord van de 'Resolution' geweest als navigator tijdens de tweede expeditie van Captain Cook. Nadat hij het bevel over de Bounty had overgenomen, vertrok hij in december 1787 naar Spithead, eindbestemming Tahiti. Na 5 maanden in die zeeën vertrok het schip voor de terugreis en op dat moment brak er aan boord een ernstige stoornis uit. Vanwege de strikte discipline die de kapitein oplegde, die botste met het loze verblijf op Tahiti, begon er een zekere ontevredenheid door de bemanning te verspreiden en het werd al snel een muiterij. Christian Fletcher, de bootsman, nam het bevel over het schip en dwong Bligh aan boord te gaan van een reddingsboot met 18 trouwe mannen.

 

Na een gevaarlijke navigatie van meer dan 4000 mijl bereikte Bligh het eiland Timor en daarna Engeland. De Bounty ging terug naar Tahiti waar een deel van de bemanning landde.

Vervolgens zeilde ze naar het Pitcairn Isle waar Fletcher en de overgebleven mannen zich vestigden. Slechts 20 jaar later werd de groep die op Tahiti landde, gevangengenomen door de commandant Edward, van het fregat Pandora, en berecht door de Engelse krijgsraad. Slechts drie zeelieden werden veroordeeld, terwijl de anderen werden vrijgesproken. Daarna bekleedde Bligh het ambt van gouverneur van New South Wales en beëindigde zijn carrière bij de rang van vice-admiraal van de Royal Navy.

 

 

€ 289,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV41 Flying Cloud

Schaal: 1/96

Lengte: 940 mm, Hoogte: 610 mm

 

Omschrijving:

 

Deze klipper verscheen rond 1820 in de Verenigde Staten. Het is de laatste fase in de evolutie van het zeilschip en het voldoet aan de vraag van de Amerikaanse koopvaardijklasse, die zich had gerealiseerd dat de toekomst van de handel op zee lag. De Amerikaanse bouwers creëerden een vrij nieuw schip, zonder de schema's en modellen van het oude continent te imiteren, en ze behaalden onmiddellijk zulke resultaten dat ze de technieken van de werf van de wereld beïnvloedden. Door de fijne, hydrodynamische romp en de brede zeilen was de klipper een zeer snelle boot, waardoor er al snel uitdagingen tussen schepen ontstonden.

Flying Cloud, het meesterwerk van bouwer Donald McKay, werd in 1851 in East Boston gebouwd. Ze verwierf een hoge reputatie tijdens de 'Gold Rush' in Californië, waardoor de overgang van New York naar San Francisco in een recordtijd van 88 dagen, 22 en een half uur, tot nu toe nooit geëvenaard.

€ 372,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV42 Santa Maria

Schaal: 1/50

Lengte: 790 mm, Hoogte: 565 mm

 

Omschrijving:

Hoe waren de schepen van de grote ontdekking van de Nieuwe Wereld? Traditie spreekt altijd van drie karvelen, een snel schip met een lichte romp, meerdere masten en diverse zeilen. Geleerden geven aan dat de vloot van Columbus in werkelijkheid bestond uit 2 karvelen, Nina en Pinta, en een "nao", Santa Maria, een boot met 3 masten, 2 vierkante zeilen en een latijnzeil, en uitgerust met een voordek dat het plaatst onder de klasse van carracks. Laat u echter niet misleiden door het kleine formaat van de Santa Maria. De sterke constructie, de nautische kennis van die tijd en de perceptie van de grote zeiler maakten zo'n geweldige onderneming mogelijk. Het jaar 1492 is een historische datum die over de hele wereld bekend is.

€ 337,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV43 Puritan

Schaal: 1/50

Lengte: 880 mm, hoogte: 935 mm

 

Omschrijving:

 Puritan, gepland door Edward Burgess, was een sloep van iets minder dan 30 meter met een goede breedte en een glijdende kiel die kenmerkend is voor Amerikaanse boten van die klasse. Ze had ook een zekere diepgang en een deel van de ballast werd als Engelse kotters aan de kiel vastgemaakt. Ze was dus een redelijk zekere boot. In 1885 verdedigde ze, onder leiding van kapitein Aubrey Crocker, de America's Cup tegen de Engelse kotter Ginesta en won in slechts twee races, de eerste met lichte wind, de tweede met een wind van meer dan 20 knopen, wat de superioriteit van de Amerikaanse rompen bevestigde dit type regatta. De schaal waarop we onze kit hebben geproduceerd is 1:50, die elk detail van de echte structuur laat zien. Het model kan zowel statisch (met de tweede zichtbare beplanking in mahonie of naar wens geschilderd) worden geconstrueerd of zeilen volgens de aanwijzingen om de romp waterdicht te maken. Er is geen voorziening getroffen voor RC.

€ 243,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV48 Lexington

Schaal: 1/100

Lengte: 420 mm, Hoogte: 390 mm

 

Omschrijving:

De Lexington behoorde tot een kleine vloot van koopvaardijschepen, die tijdens de oorlog tegen Engeland in 1775/77 haastig werden omgebouwd tot oorlogsschepen in Philadelphia. Onder bevel van kapitein John Barry was de Lexington op 7 april 1776 met succes in de strijd verwikkeld tegen het korvet Edward. In hetzelfde jaar werd de Lexington veroverd door het Britse fregat Pearl. De bemanning veroverde de boot opnieuw in een gewaagde actie en keerde terug naar Baltimore. Het jaar daarop zeilde de Lexington naar Frankrijk en nam, samen met andere schepen, deel aan verschillende veldslagen in de Golf van Biskaje, het Engelse Kanaal en voor de Ierse kust. Een aantal Engelse schepen werd gevangen genomen. Op 20 september 1777, tijdens zijn terugreis vanuit Frankrijk, werd de Lexington gevangen genomen door de Engelse kotter Alert. Na een gevecht van meer dan drie uur had de Lexington geen munitie meer en moest hij zich overgeven. Zo werden in ieder geval de levens van de bemanning, die al waren gedecimeerd door vijandelijk vuur, gered.

€ 167,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV46 Black Prince

Schaal: 1/57

Lengte: 520 mm, Hoogte: 350 mm

 

Omschrijving:

Tijdens de Revolutionaire Oorlog (1774 - 76) kregen particuliere schepen (kapers) de opdracht van de koloniale rebellenregering om overal op Britse handel te jagen en, waar mogelijk, Britse schepen te veroveren. Ten tijde van de Revolutionaire Oorlog was Benjamin Franklin ambassadeur in Frankrijk. Hij mocht via een belangrijke scheepsmakelaar in Frankrijk gebouwde zeerovers kopen. Deze corsairs waren de voorlopers van de Baltimore Clippers. De schepen waren zwart geverfd om 's nachts bijna onzichtbaar te zijn. Ze heetten Black Prince en Black Princess. De bemanning bestond uit Portugese zeelieden maar werd aangevoerd door een Amerikaan. Ze maakten jacht op de Britse handel in Engelse kustwateren en vernietigden de handel van Groot-Brittannië met de rest van de wereld bijna een jaar bijna.

€ 129,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV44 Britannia

Schaal: 1/64

Lengte: 760 mm, hoogte: 930 mm

 

Omschrijving:

Ontworpen door G.L. Watson, werd het jacht Britannia gebouwd op verzoek van Edward VII, destijds prins van Wales. Het wordt door de Engelsen beschouwd als het belangrijkste en meest representatieve racejacht van zijn tijd. Het is moeilijk om een tekening te bedenken waardoor de lijnen als ouderwets worden beschouwd.

 

Dit is het type romp waarvan de schoonheid op het eerste gezicht duidelijk is. De kwaliteit van de constructie heeft de tand des tijds doorstaan. De tuigage onderging daarentegen elke wijziging die de wetenschap en de jachtmode suggereerden. Britannia heeft een uitzonderlijk aantal overwinningen.

€ 229,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV45 Portsmouth

Schaal: 1/64

Lengte: 685 mm, hoogte: 550 mm

 

Omschrijving:

Gebouwd in 1796, was de Engelse Brig "Portsmouth" een typisch voorbeeld

van een commerciële unit aangepast voor privateering. Op dat moment meerdere

naties erkenden en ondersteunden de kapersactiviteiten en

legaliseerde het met de zogenaamde "mark-letters" of "reprisal-letters"

verleend aan iedereen die privé een schip kon bewapenen

en om een bemanning te rekruteren.

€ 203,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1

Mamoli MV 47 Endeavour

Schaal: 1/100

Lengte: 430 mm, hoogte: 360 mm

 

Omschrijving:

James Cook, de grote ontdekker van de Stille Oceaan, werd in 1728 geboren als zoon van een boer. Gedurende een aantal jaren deed hij ervaring op als een zeeman en in 1755 trad hij toe tot de Britse Royal Fleet, waar hij binnen korte tijd de rang van "meester" bereikte. In 1768 kreeg hij het bevel over een wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de Stille Zuidzee. Het schip dat voor dit project werd gebruikt, was de "Endeavour", een verbouwde brik. Door zijn solide structuur was hij zeer zeewaardig. Om plaats te bieden aan een groep astronomen en wetenschappers is het vaartuig flink aangepast. The Endeavour verliet Plymouth in de richting van Kaap Hoorn en bereikte de haven van bestemming, Tahiti, in april 1769. Na voltooiing van de noodzakelijke wetenschappelijke studies ging Cook verder naar Nieuw-Zeeland, waar hij bleef tot eind maart 1770. In totaal van 2400 mijl kustlijn werd geregistreerd.

€ 150,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen1