Begin februari 1984 beginnen twee broers, Arie en Theo van Wijngaarden zeer bescheiden een modelspooratelier, "De Treinkelder", in het onderhuis van de dijkwoning van broer Theo aan de kerkbuurt 14 te Papendrecht.

Repareren, verbouwen, spuiten en vooral het zogenaamde  "vuil" spuiten van materiëel werd een groot succes. De openingstijden waren beperkt tot vrijdagavond en de zaterdag, doch binnen een jaar bleek het zo'n succes dat naar een grotere ruimte werd gezocht. Die werd gevonden in het voormalige NS-station te Sliedrecht.

September 1985 aan het perron (het kon niet mooier) werd de nieuwe winkel geopend, waarin alle bekende en onbekende merken van treinen en toebehoren werden verkocht. De openingstijden werden verdubbeld, de naam werd veranderd in 't Oude Station en met hulp van de echtgenotes bleek ook dit te lopen als een trein. De bijzondere lokatie ten spijt moesten ze toch na anderhalf jaar weer een beslissing nemen om te verhuizen naar een groter pand.

Dit alles resulteerde in het kopen van het pand Kerkbuurt 238 te Sliedrecht. Na een grondige metamorfose, die voor het grootste gedeelte door de broers zelf werd gedaan, stond er uiteindelijk een winkel om trots op te zijn. De openingstijden werden ook weer vermeerderd naar woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar uiteindelijk kwam er zeven jaar later de vraag: sluiten of groter?

Na veel discussie, aftasten van de mogelijkheden en slapeloze nachten werd de knoop doorgehakt. De broers namen een pand in Papendrecht, het assortiment werd uitgebreid en er werd meer personeel aangenomen. En op 16 september 1995 was toen de opening van de inmiddels grootste modelbouwzaak van de regio.

Met z'n 250 vierkante meter is er alles te vinden op het gebied van -nog steeds- treinen, radiografie, schaalmodellen, modelbouw, racebanen,  gereedschap, etc.

Na 24 jaar zijn we nog steeds groeiend... en inmiddels zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen, zo is William de Korver toegetreden tot de directie van het Oude Station met de bedoeling door de jaren heen de winkel voort te zetten.

Ook zijn wij Marklin Shop in Shop dealer geworden op 7 september 2007 


 

Heropening van de winkel door dhr. Jeltes  van Marklin

Overhandiging van het kado door dhr Jeltes . Met van links naar rechts Dhr T. van Wijngaarden, Dhr. W. de Korver, Dhr. A van Wijngaarden van onze winkel en Dhr. F. Jeltes van Marklin