Ecos 50220 Digitale centrale

Artikelnummer 50210

De nieuwe Ecos met kleurenbeeldscherm uit voorraad leverbaar

Multiprotocol: Marklin Motorola, DCC, LGB, Selectrix

Mogelijkheid tot pendelbaan aansturing

 

Nieuw Nu met 6ampere ingebouwde booster

Wissels en wisselstraten schakelbaar en ander magneetartikelen

Draaiknoppen zijn gemotoriseerd, zodat zij altijd de juiste instelling terugvinden

Decoders zijn heel eenvoudig te programmeren mede dankzij het aanraakscherm, decoders worden door de centrale uitgelezen zodat de meeste functies direct in beeld komen.

Locfuncties zijn allemaal oproepbaar en definieerbaar tot 19 functies

 

 

Week 26 moet de centrale weer leverbaar zijn.

Laatste nieuws wat wij onlangs kregen

€ 699,00

 • Pre - Order Reserveer nu ! ( Product moet nog uitgeleverd worden en is nieuw aangekondigd )1

ESU 50113 Mobile Control II compleet met mini acces point

Aangezien smartphones met touch-bediening vrijwel volledig de klassieke mobiele telefoon hebben verdrongen, vragen modelspoorfabrikanten en modelspoorfabrikanten zich af hoe deze krachtige apparaten kunnen worden gebruikt om een modelspoorsysteem te bedienen. Als gevolg van deze vragen zijn er onlangs veel apps opgedoken die op uw mobiele telefoon kunnen worden geladen en kunnen worden gebruikt om de modelspoorbaan te bedienen.

Dit concept heeft echter het nadeel dat een smartphone niet primair is ontworpen voor de werking van modelspoorwegen en door het gebrek aan ingangselementen is het zicht van de modelspoorbaan altijd gericht op het display. Ten laatste, wanneer de batterij van de telefoon toeslaat als gevolg van intensieve werking van het spoor en een niet meer bereikbaar is, worden de grenzen snel duidelijk.

Bij ESU vroegen we ons daarom af hoe de voordelen van smartphonetechnologie kunnen worden gecombineerd met de behoeften van de modelspooroperator.

Het is met groot genoegen dat wij u vandaag het resultaat van onze beraadslagingen kunnen presenteren. Met de Mobile Control II u locomotieven, magnetische artikelen en wegen draadloos bedienen via de radio!

Open platform

De volledig nieuw ontwikkelde Mobile Control II is gebaseerd op Android. Er is een krachtige basis gecreëerd voor dit open, wereldwijd gebruikte besturingssysteem: het 1,3 GHz-getimede ARM® Cortex® A8-microprocessor toegang heeft tot 512 MB RAM en bestuurt een 3,2-inch TFT-kleurendisplay met hoge resolutie. 2 GB flashgeheugen is beschikbaar voor het opslaan van apps en gegevens. Een capacitief touchscreen garandeert de contactloze invoer van alle gegevens. Naast een USB-poort zorgt een WLAN draadloze interface voor communicatie met de buitenwereld. Dankzij de gestandaardiseerde radio-interface kan de probleemloze werking van uw modelspoorsysteem op elk gewenst moment worden gegarandeerd. Met behulp van WI-Fi repeaters kan het draadloze bereik indien nodig eenvoudig worden uitgebreid.

De ingebouwde, krachtige lithium-polymeerbatterij brengt u gemakkelijk over de langste werkdagen. Als u wilt opladen, sluit u uw Mobile Control II aan op de USB-lader van uw mobiele telefoon of een andere USB-poort.

Dankzij het open platform u het scala aan functies op elk gewenst moment uitbreiden met behulp van extra apps uit de Google Play Store.

Ergonomie en functie gecombineerd

Wanneer u de Mobile Control II voor het eerst in uw handen houdt, zult u meteen de uitstekende ergonomie opmerken: alle bedieningselementen zijn onmiddellijk met één hand te bereiken, de belangrijkste functies zelfs "blind": uw blik blijft gefocust op uw systeem en uw treinen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de centrale, motorgestuurde draaiknop met eindstop. Met zijn hulp u de snelheid van de locomotief gevoelig aanpassen en de rijrichting veranderen.

Als u van functie wilt wisselen, drukt u de pictogrammen die op het scherm worden weergegeven rechtstreeks aan. Het scherm is ook ontworpen om functies eenvoudig te wijzigen, net zoals je het al van je telefoon kent. Ten slotte worden twee knoppen aan de linker- en rechterkant van het apparaat gebruikt om de rijrichting te wijzigen of om de belangrijkste functies te activeren.

Interactie

De Mobile Control II is perfect afgestemd op samenwerking met de digitale ECoS-centra: de ECoS synchroniseert alle gegevens met de draadloze controller, zodat u geen gegevens lokaal hoeft in te voeren. Voor magnetische artikelen en wegen worden uiteraard ook de namen, adressen en correcte symbolen weergegeven.

Het controleren van locomotieven

De Mobile Control II kan alle locomotieven die in de ECoS zijn gemaakt besturen en begrijpt natuurlijk 14, 28 of 128 rijstappen. Alle essentiële locomotiefeigenschappen zoals locomotiefnaam, locomotiefsymbool, functiesleuteltoewijzing evenals functiesleutelsymbolen worden overgenomen door ECoS en correct getoond.

Per locomotief kunnen maximaal 28 functietoetsen worden geschakeld, die uiteraard individueel kunnen worden geconfigureerd als zowel permanente als momentfuncties.

Schakelen tussen magnetische artikelen

Alle magnetische artikelen en reispaden die op het in elkaar grijpen van ECoS worden geschikt kunnen worden geschakeld. Natuurlijk is het onderscheid in twee-, drie- en vier-concept magnetische artikelen volledig bewaard gebleven en het juiste symbool wordt ook weergegeven op het display.

Meer plezier met het spel

De hoge resolutie (480 x 800 pixels, 280 dpi), backlit TFT-display van de Mobile Control II informeert u altijd over de belangrijkste operationele parameters. Bovendien u zien of een locomotief werd bezet door een andere speler of dat er een noodstop is geactiveerd bij het systeem.

Slimme verbinding

De Mobile Control II gebruikt de Wi-Fi-standaard om te communiceren met de ECoS. U moet daarom het bedieningspaneel aansluiten op een WLAN. Als u al een Wi-Fi-router (e..B AVM® FritzBox® hebt, u de ECoS er eenvoudig op aansluiten. De ECoS en Mobile Control II worden automatisch gevonden.

Als u uw modelspoorbaan niet wilt aansluiten op uw thuisnetwerk of als u flexibel wilt blijven voor tentoonstellingen, is dit ook geen probleem: Op aanvraag leveren we een mini-access point voor de Mobile Control II, die eenvoudig in een paar stappen kan worden ingesteld met behulp van de ECoS.

Naarmate uw modelspoorbaan groeit, u tot 16 Mobile Control II bedienen met uw ECoS. Op deze manier kan e.B. elk lid van de vereniging precies de voor hem bestemde locomotieven besturen.

€ 319,99

€ 299,95

 • Niet opvoorraad: Is in bestelling of wordt voor u besteld. Levertijd 5-12 werkdagen1

ESU 50114 Mobile Control II idem als nummer 50113 echter zonder mini acces point

€ 299,99

€ 279,99

 • Niet opvoorraad: Is in bestelling of wordt voor u besteld. Levertijd 5-12 werkdagen1

ESU 50012 Booster voor de Ecos

Onmisbare onderdelen van een groter model spoorwegsysteem zijn versterkers (ook wel "boosters"): Als het stroomverbruik van alle bewegende treinen met hun functies, de verlichting van de rijtuigen en functionele modellen groter dan de maximale stroom die het bedieningspaneel kan leveren, moet u uw systeem te verdelen in verschillende toevoersecties, elk aangedreven door zijn eigen booster. De ECoSBoost is ontworpen voor deze taak: hij is perfect afgestemd op onze ESU ECoS. De ECoSBoost biedt 7A uitgangsstroom en wordt geleverd met een passende voeding.

Modi

De ECoSBoost is direct aangesloten op de ECoSlink-aansluiting van het controlecentrum en ontvangt van daaruit de besturingssignalen. Het is in staat om de DCC-gegevensformaten te versterken en over te dragen naar het spoor met RailComPlus®, Motorola®, Selectrix® en M4.

Dankzij "Plug&Play" worden alle ECoSBoost automatisch geïntegreerd in de lijst van externe ECoSlink-apparaten en kunnen ze centraal worden gecontroleerd en geconfigureerd op het ECoS-display.

Functies

ECoSBoost versterkt de datasignalen van het digitale controlecentrum en stuurt ze door naar de track output. 7 Ampere continue uitgangsstroom beschikbaar zijn. Dit is meer dan genoeg voor ongeveer 18 H0 locomotieven die tegelijkertijd rijden. De levering van ECoSBoost wordt overgenomen door de geleverde omschakelingsvoeding met gestabiliseerde gelijkspanningsoutput.

De configuratie en bewaking van elke ECoSBoost wordt gemakkelijk direct uitgevoerd bij de ECoS: Voor elke versterker u individueel de maximaal toelaatbare uitgangsstroom definiëren. Daarnaast u het huidige stroomverbruik van elke booster bekijken om erachter te komen hoeveel reserves nog beschikbaar zijn. Het is ook heel logisch om voor elke ECoSBoost afzonderlijk in te kunnen stellen of het al dan niet moet worden uitgeschakeld tijdens een kortsluiting van het systeem: Als u bijvoorbeeld uw opkomstdecoders hebt aangesloten op een aparte ECoSBoost, kunnen de schakelaars nog steeds betrouwbaar worden ingeschakeld in het geval van kortsluiting op het spoor.

Feedback

Een ECoSBoost kan echter meer doen dan alleen de tractiestroom versterken en produceren: iedereen heeft een wereldwijde detector voor RailCom® standaard geïnstalleerd. Aan de ene kant kun je cv's uitlezen op het hoofdspoor, en aan de andere kant kun je automatisch nieuwe locomotieven registreren bij RailComPlus®-geschikte decoders direct op het boostergedeelte.

Daarnaast regelt de ECoSBoost de M4 feedback: Alle mfx® locomotieven geleverd door de ECoSBoost gedragen zich dan precies zoals ze doen tijdens het bedieningspaneel en kunnen uiteraard automatisch registreren of configuratiewijzigingen overbrengen.

Bescherming

Elke ECoSBoost voldoet aan de veiligheidseisen en voorwaarden voor de exploitatie van het modelspoor: de railoutput is zowel tegen overbelasting als tegen kortsluiting beveiligd.

De ECoSBoost kan onderscheid maken tussen een "echte" kortsluiting en een kortdurend stroomcircuit bij het kruisen van wissels en scheidingspunten. In het algemeen werd, net als bij onze locomotievendecoders, veel belang gehecht aan de uitgebreide onverwoestbaarheid van het apparaat.

Toekomstige ingebouwde

De besturingssysteemsoftware van de microcontroller die in elke ECoSBoost is geïntegreerd, kan indien nodig automatisch worden geleverd met een update door het ECoS-bedieningspaneel. Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Op deze manier is uw ECoSBoost altijd up-to-date.

€ 249,95

€ 239,95

 • Niet opvoorraad: Is in bestelling of wordt voor u besteld. Levertijd 5-12 werkdagen1

ESU 50119 Voeding voor de Ecos

De nieuw ontwikkelde, enorm krachtige schakelvoeding 50119 is bedoeld voor de levering van alle ESU ECoS digitale centra en de ECoSBoost booster, maar is ook geschikt als ideale krachtbron voor elektrische DC-accessoires op uw systeem vanwege de prestatiegegevens.

De uitgangsspanning van de voeding kan oneindig worden aangepast tussen 15V en 21V met behulp van een roterende regelaar en is stabiel, zelfs onder belasting. De meegeleverde uitgangsstroom kan oplopen tot 7A. Een ingebouwde, temperatuurgestuurde ventilator koelt de voeding wanneer dat nodig is. Het schakelt uit wanneer kortsluiting of overbelasting wordt gedetecteerd en wordt automatisch opnieuw opgestart wanneer de overbelasting wordt geëlimineerd. De voeding is geschikt voor gebruik in goed geventileerde binnenruimtes.

€ 89,79

€ 84,95

 • Niet opvoorraad: Is in bestelling of wordt voor u besteld. Levertijd 5-12 werkdagen1

Esu 53451 Lok Programmer

Wilt u het geluidslandschap van uw favoriete locomotief op uw modelspoorbaan ervaren? Geen probleem met de ESU LokProgrammer! De enige vereiste is een pc met geluidskaart, seriële interface (of USB) en Windows (Windows XP, 7, 8, 8.1, 10). Neem gewoon het oorspronkelijke geluid van uw locomotief op en bewerk deze vervolgens op de computer.

Ook de instellingen van alle ESU decoders - d.w.z. alle LokSound decoders en LokPilot - kunnen met behulp van de Locomotive Programmeur volgens uw wensen worden gewijzigd - zodat niets uw persoonlijke spoorweggevoel in de weg staat. Dankzij de grafische gebruikersinterface van Windows kan de decoder ook zonder programmeerervaring optimaal worden aangepast. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een digitale decoder aan te passen!

Wat kan de Lokprogrammer doen?

 • Het geluid wijzigen dat is opgeslagen in de LokSound-module
 • Het instellen /wijzigen van alle digitale parameters van de LokSound decoder zoals locomotiefadres, naderingsversnelling, topsnelheid, remvertraging, lamphelderheid en nog veel meer.m. Alle opties kunnen gemakkelijk worden ingesteld met de muis op de PC - geen vervelende invoer van cv's (configuratievariabelen) op de ECU!
 • Maak ruisgegevens weer in elkaar en breng deze over naar de LokSound-decoder. Al het geluid dat u op de harde schijf van uw pc laden, is bruikbaar
 • Geluiden kunnen worden geassocieerd met verschillende gebeurtenissen
 • Extra geluiden activeren via de functietoetsen

Geluid

Met de LokProgrammer u de geluidsgegevens van elke LokSound Decoder zo vaak verwijderen als u wilt en deze vervangen door een ander geluid. Hiervoor bieden we meer dan 400 verschillende, volledig afgestemde geluiden van verschillende series en types om te downloaden. Maar u ook afzonderlijke delen van een geluidsproject wijzigen: Houdt u niet van het fluitje op de decoder? Vervang het dan gewoon door een van de vele anderen! Geschikte bronnen zijn niet alleen degenen die wij aanbieden, maar ook alle geluiden die beschikbaar zijn in Windows * .wav formaat - zelfs taal of muziek is geen probleem voor onze decoders! Met behulp van de LokProgrammer u profiteren van alle flexibiliteit en functionaliteit van de LokSound-decoders.

Instellingen

Maar de LokProgrammer is ook nuttig voor alle andere ESU-decoders; of DCC, multi-protocol, M4 decoders. Met zijn hulp u eenvoudig en eenvoudig alle instellingen van de betreffende decoder wijzigen. Afhankelijk van de decoder varieert het aantal beschikbare opties. Naast adressen, opstart- en remversnellingswaarden betreft dit vooral functiemapping, de toewijzing van effecten aan de individuele functieuitgangen of de helderheid van de lamp. De LokProgrammer kan u ook helpen bij het optimaliseren van de belastingscontroleparameters of de snelheidstabel. Alle opties kunnen gemakkelijk worden ingesteld Het is niet langer nodig om cv's in te voeren in het digitale centrum!

Verbinding

En het is zo simpel als dat voor u: De LokProgrammer is een kleine programmeerdoos die is geschakeld tussen de PC en een programmeertrack. Om verbinding te maken, heb je een gratis seriële poort nodig of gebruik je de meegeleverde USB-adapterkabel (werkt tot de huidige Windows 10). Voor de voeding leveren wij direct een plug-in voeding (500mA). Als u meer vermogen (e.B. voor Track 1-modellen) nodig hebt, u in plaats daarvan ook een conventionele modelwebtransformator gebruiken.

Software

Start dan de bijzonder gebruiksvriendelijke LokProgrammer software. Het draait op alle moderne Windows-systemen (Windows XP, 7, 8, 8.1, 10). Plaats de locomotief op het spoor met ESU-decoder en u de decodergegevens lezen, wijzigen en herprogrammeren. Het programma detecteert betrouwbaar welke decoder u in uw locomotief hebt geïnstalleerd.

Open

De Locomotive Programmer wordt niet alleen aanbevolen voor onze ESU-decoders: Veel bekende modelspoorfabrikanten zijn nu hun locomotieven ex werken met ESU-decoders, die natuurlijk ook kunnen worden aangepast en aangepast met behulp van de locomotief programmeur met behulp van hun technische specificaties. De aankoop van een locomotief programmeur is dus een waardevolle investering in ieder geval!

Upgrades

De LokProgrammer is ook handig voor het updaten van decoders. Bijna alle ESU-decoders zijn indien nodig updatenbaar om nieuwe softwareversies te installeren. Hiervoor heb je alleen de LokProgrammer en een klein, natuurlijk gratis updateprogramma in ons softwaregebied nodig.

Toekomst

De LokProgrammer software wordt voortdurend ontwikkeld. De nieuwste versie is altijd gratis te downloaden op onze homepage of kan automatisch op uw computer worden geïnstalleerd via de internetupdatefunctie.

Bestelinformatie

€ 149,95

 • Op Voorraad
 • Product is leverbaar in de winkel, indien we moeten opsturen: 1-5 Werkdagen levertijd1

Esu 53900 Profi Proefstand

Uitermate geschikt om de decoder op te programmeren en te testen

€ 49,99

 • Op Voorraad
 • Product is leverbaar in de winkel, indien we moeten opsturen: 1-5 Werkdagen levertijd1

ESU 53901 Pro Pruf stand Extension

Speciaal voor grootspoor decoders, en servo's te testen

€ 21,95

 • Niet opvoorraad: Is in bestelling of wordt voor u besteld. Levertijd 5-12 werkdagen1

Esu 51990 Rook Destilaat 125 ml

Rookolie voor alle loks met rookgarnituur

€ 9,95

 • Op Voorraad
 • Product is leverbaar in de winkel, indien we moeten opsturen: 1-5 Werkdagen levertijd1