Marklin 55085 Stoomlocomotief serie 241-A-58 Spoor I

 Zware sneltrein stoomlocomotief met SNCF 241-A-58 serie tender in de staat van tijdperk IIIb.

Model: Nieuwbouw van metaal. Chassis, locomotiefhuis met ketel en bestuurderscabine van gegoten zink. Andere hulpstukken grotendeels van metaal (MS). Zeer gedetailleerd model met veel bijgevoegde details en zeer gedetailleerde bestuurderscabine. Zanddeksel voor het openen en rookkamerdeur met centraal slot ook voor het openen. Beweegbare bestuurderscabinedeuren, enz.m. Met mfx digitale decoder met 32 functies, gecontroleerde high-performance aandrijving en ruisgenerator met wielsynchrone rijgeluid en uitgebreide ruisfuncties. Bediening met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC mogelijk. Ingebouwde buffer condensator. Alle aangedreven assen. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomafgifte, meertraps cilinderstoom en stoomfluitje. Motorverlichting, pieksignaal met drie lichten met een passende lichtkleuring, afgewisseld met de rijrichting. Voorhoofdverlichting conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LED's. Rood achterlicht schakelbaar. Bestuurderscabine en veelkleurige vuurkist verlichting (flikkerend). Voorzien van verende buffers, locomotief model voorzijde met schroefkoppeling, achterzijde voorzien van op afstand bedienbare telexkoppeling, (achter verwisselbare schroefkoppeling). Besturing (vooruit, achteruit, continu bedrijf) in 3 fasen. De leveringsomvang van het model omvat een uitrustingspakket met een schroefkoppeling, stoomolie en een treinbestuurder en verwarmingsfiguur. Gemonteerd op een zwart gelakte aluminium basis voor de presentatie van vitrines. Begaanbare minimale straal 1.020 mm. Lengte via buffer 83,8 cm. Gewicht ca. 8,2 kg.

Hoogtepunten

 • Ontwikkeling.
 • Zeer gedetailleerde volledige metalen constructie.
 • Chassis, bovenbouw, ketels etc. gemaakt van gegoten zink, messing fittingen.
 • Nieuw ontwikkelde decodergeneratie met stroombuffer en tot 32 functies.
 • Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitgang, cilinderstoom vo/hi en stoomfluitje.
 • Belastingsgestuurd wielsynchrone rijgeluid.
 • Rookkamerdeur en koepeldeksel om te openen met veel originele details.
 • Topverlichting met epoch-geschikte lichtkleuring en warmwitte LED's.
 • Rood achterlicht schakelbaar.
 • Vuurhaard flikkert in twee kleuren.
 • De cabineverlichting van de bestuurder.
 • mfx decoder voor gebruik met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.
 • Regelschakeling (vooruit, achteruit, continu bedrijf) in 3 fasen met servomotor.
 • Achterste telexkoppeling, schroefkoppeling vooraan (voor vervanging voor achter nog 1x extra in het leveringsbereik).

 

Herfstnieuws 2021

Leverbaar medio November/ December

Eenmalige oplage

€ 4.490,00

 • Pre - Order Reserveer nu ! ( Product moet nog uitgeleverd worden )1

Marklin 55073 Stoomlocomotief met tender BR 78073 van de Deutsche Reichsbahn Ost (DR). Zoals in gebruik rond 1970. Bedrijfsnummer: 78 1030-2. Bw Wustermark, RBD Berlin.

Highlights

"Volledig nieuw ontwikkeld.

Uiterst gedetailleerde, volledig metalen constructie.

Onderstel, opbouw, ketel, enz. van persgietzink.

Nieuw ontwikkelde decoder-generatie met stroombuffer en max. 32 functies.

Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot, cilinderstoom en stoomfluit.

Lastgestuurd, wielsynchroon rijgeluid.

Rookkastdeur en domdeksel kunnen open, met veel originele details.

Frontverlichting met bij het tijdperk passende lichtkleuren en warmwitte LED's.

Rode, uitschakelbare achterlichten.

Tweekleurig flikkerend licht in de vuurkist.

Onderstelverlichting, cabineverlichting.

mfx-decoder voor gebruik met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

Aansturingsomschakeling (vooruit, achteruit, continugebruik) in 3 fasen met servomotor.

Telex-koppeling achter, schroefkoppeling voor (van elk 1 extra meegeleverd)."

 

Model: Compleet nieuwe constructie, onderstel, locomotiefopbouw met ketel en cabine van persgietzink. Overige gemonteerde delen grotendeels van metaal (MS). Uiterst gedetailleerd model met veel gemonteerde details en voorbeeldgetrouwe gedetailleerde machinistencabine. 2 ketelopbouwen, rookkastdeur die open kan zonder centrale vergrendeling. Bewegend waterreservoirdeksel, bewegende cabinedeuren en nog veel meer. Met digitale mfx-decoder met 32 mogelijke functies, geregelde hoogvermogenaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid en uitgebreide geluidsfuncties. Gebruik naar keuze met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC mogelijk. Ingebouwde stroombuffer. Alle aandrijfassen aangedreven. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot, cilinderstoom en stoomfluit. Tweepuntsfrontsein met bij het tijdperk passende lichtkleuren, wisselend met de rijrichting. Frontverlichting conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LED's. Rode, uitschakelbare achterlichten. Uitgerust met veerbuffers, cabine- en vuurkistverlichting resp. motorverlichting. Locmodel voor met schroefkoppeling, achter met op afstand te bedienen Telex-koppeling, elk met het andere koppelingstype verwisselbaar. Aansturingsomschakeling (vooruit, achteruit, continugebruik) in 3 fasen. Bij het model wordt een uitrustingsset geleverd met een schroef- en een Telex-koppeling, stoomolie en een machinist- en een stokerfiguur. Gemonteerd op een zwart gelakte aluminium sokkel voor presentatie in een vitrine. Kleinst berijdbare boogradius 1.020 mm. Lengte over de buffers 46,2 cm. Gewicht ca. 6,2 kg.

€ 2.399,99 2

€ 2.350,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Marklin 55385 Stoomlocomotief met kuiptender serie 038.10-40 van de Deutsche Bundesbahn (DB) met Witte-windleiplaten en 2 ketelopbouwen (stoomdom, zandkist). Vroegere Pruisische P8.

Highlights

Geheel nieuw ontwikkelde kuiptender.

Zeer gedetailleerde metalen bouwwijze.

Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom.

Belastinggestuurd wielsynchroon rijgeluid.

Rookkamerdeur kan worden geopend, met veel originele details.

Frontverlichting met lichtkleur overeenkomstig het tijdperk en warmwitte LEDs.

Tweekleurig flakkeren in de vuurkist.

Verlichting drijfwerk.

Verlichting machinehuis.

mfx-decoder voor bedrijf met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

 

Model: Onderstel, locomotiefopbouw, tender en gemonteerde delen grotendeels van metaal. Uiterst gedetailleerd model met veel gemonteerde details en gedetailleerde machinistencabine. Met digitale mfx-decoder, geregelde hoogvermogenaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid en uitgebreide geluidsfuncties. Gebruik naar keuze met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC mogelijk. 3 aangedreven assen. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom. Driepuntsfrontsein op loc en tender met bij het tijdperk passende lichtkleuren, met de rijrichting wisselend. Frontverlichting en rookset traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LED's. Met cabine- en vuurkistverlichting, motorverlichting. Locomotief voor met schroefkoppeling, op de tender met schroefkoppeling. Bij de locomotief wordt een uitrustingsset geleverd met schroef- en klauwkoppeling, alsmede een machinist- en een stokerfiguur. Kleinst berijdbare boogradius 1.020 mm. Totale lengte over de buffers 64,5 cm.

€ 2.799,99 2

€ 2.750,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Marklin 55386 Stoomlocomotief met kuiptender 38.10-40 van de Deutsche Bundesbahn (DB) met Witte-windleiplaten en 3 ketelopbouwen (voedingsdom, stoomdom, zandkast). Voormalige Pruisische P8.

Highlights

Geheel nieuw ontwikkelde kuiptender.

Zeer gedetailleerde metalen bouwwijze.

Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom.

Belastinggestuurd wielsynchroon rijgeluid.

Rookkamerdeur kan worden geopend, met veel originele details.

Frontverlichting met lichtkleur overeenkomstig het tijdperk en warmwitte LEDs.

Tweekleurig flakkeren in de vuurkist.

Verlichting drijfwerk.

Verlichting machinehuis.

mfx-decoder voor bedrijf met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

 

Model: onderstel, locopbouw, tender en gemonteerde delen grotendeels van metaal. Zeer gedetailleerd model met veel gemonteerde details en gedetailleerd machinistenhuis. Met digital-decoder mfx, geregelde hoogvermogensaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid evenals uitgebreide geluidsfuncties. Bedrijf met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC mogelijk. 3 assen aangedreven. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomafgifte en cilinderstoom. Driepunts frontsein op loc en tender met kleurgeving overeenkomstig het tijdperk met de rijrichting wisselend. Frontverlichting en rookset conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LEDs. Met verlichting in machinistenhuis en vuurkist. Loc vooraan met schroefkoppeling, op de tender met schroefkoppeling. Met de loc meegeleverd wordt een uitvoeringspakket met schroef- en klauwkoppeling evenals een machinist- en stokerfiguur. Berijdbare minimumstraal 1.020 mm. Lengte over de buffers 64,5 cm.

€ 2.799,00 2

€ 2.750,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Marklin 55387 Stoomlocomotief met kuiptender

Voorbeeld: Stoomlocomotief met kuiptender serie 38.10-40 van de Deutsche Bundesbahn (DB) met Witte-windleiplaten en 2 ketelopbouwen. Vroegere Pruisische P8.

 

 

Highlights

Compleet nieuwe ontwikkeling van de kuiptender.

Uiterst gedetailleerde, metalen constructie.

Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom.

Lastgestuurd, wielsynchroon rijgeluid.

Rookkastdeur die open kan met veel originele details.

Frontverlichting met bij het tijdperk passende lichtkleuren en warmwitte LED.

Tweekleurig flikkerend licht in de vuurkist.

Onderstelverlichting.

Cabineverlichting.

mfx-decoder voor gebruik met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

Maar liefst 7,5 kilo zwaar (loc 4,6 kilo); lange kuiptender 28,9 cm

 

Model: Onderstel, locomotiefopbouw, tender en gemonteerde delen grotendeels van metaal. Uiterst gedetailleerd model met veel gemonteerde details en gedetailleerde machinistencabine. Met digitale mfx-decoder, geregelde hoogvermogenaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid en uitgebreide geluidsfuncties. Geschikt voor wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC. 3 aangedreven assen. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom. Driepuntsfrontsein op loc en tender met bij het tijdperk passende lichtkleuren, met de rijrichting wisselend. Frontverlichting en rookset traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LED's. Met cabine- en vuurkistverlichting. Locomotief voor met schroefkoppeling, op de tender met schroefkoppeling. Bij de locomotief wordt een uitrustingsset geleverd met schroef- en klauwkoppeling, alsmede een machinist- en een stokerfiguur resp. stoomolie. Kleinst berijdbare boogradius 1.020 mm. Lengte over de buffers 64,5 cm.

€ 2.799,00 2

€ 2.750,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Marklin 55388 Stoomlocomotief met kuiptender Stoomlocomotief met kuiptender serie 038.10-40 van de Deutsche Bundesbahn (DB) met Witte-windleiplaten en 3 ketelopbouwen . Vroegere Pruisische P8.

Highlights

Compleet nieuwe ontwikkeling van de kuiptender.

Uiterst gedetailleerde, metalen constructie.

Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot, cilinderstoom en stoomfluit.

Lastgestuurd, wielsynchroon rijgeluid.

Rookkastdeur die open kan met veel originele details.

Tweekleurig flikkerend licht in de vuurkist.

Bewegend waterreservoirdeksel, kan voorbeeldgetrouw vanuit de cabine worden geopend.

Niet-aangestuurde stoomuitstoot uit de overdrukklep.4

Frontverlichting met bij het tijdperk passende lichtkleuren en warmwitte leds.

Onderstelverlichting en cabineverlichting.

mfx-decoder voor gebruik met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.Maar liefst 7,5 kilo zwaar (loc 4,6 kilo); lange kuiptender 28,9 cm.

 

Model: Onderstel, locomotiefopbouw, tender en gemonteerde delen grotendeels van metaal. Uiterst gedetailleerd model met veel gemonteerde details en gedetailleerde machinistencabine. Imitatie waarschuwingsverf op de bufferschijf. Met digitale mfx-decoder, geregelde hoogvermogenaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid en uitgebreide geluidsfuncties. Geschikt voor wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC. 3 aangedreven assen. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom. Driepuntsfrontsein op loc en tender met bij het tijdperk passende lichtkleuren, met de rijrichting wisselend. Frontverlichting en rookset traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LED's. Met cabine- en vuurkistverlichting, motorverlichting. Locomotief voor met schroefkoppeling, op de tender met systeemkoppeling. Bij de locomotief wordt een uitrustingsset geleverd met schroef- en klauwkoppeling, alsmede een machinist- en een stokerfiguur, resp. stoomolie. Kleinst berijdbare boogradius 1.020 mm. Lengte over de buffers 64,5 cm.

€ 2.799,99 2

€ 2.750,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1

Maklin 55751 Tenderstoomlocomotief VIc van de Großherzoglich Badische Staatseisenbahn (BadStB). Latere serie 75.4.

Highlights

Volledig nieuwe ontwikkeling.

Zeer gedetailleerde volledig metalen bouwwijze. Aandrijving, opbouw, ketel enz. van zinkspuitgietwerk.

Rookgenerator met wielsynchrone rookafgifte evenals cilinderstoom en stoompijp.

Belastinggestuurd wielsynchroon rijgeluid.

Rookkamerdeur en koepeldeksel kunnen geopend worden, met veel originele details.

Frontverlichting met tijdperkgetrouwe lichtkleur en warmwitte LEDs.

Tweekleurige vlammen in vuurkist.

Verlichting machinistenhuis.

mfx-decoder voor gebruik met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

 

Model: compleet nieuwe constructie, onderstel, locopbouw met ketel uit zinkspuitgietwerk. Andere insteekdetails grotendeels van metaal. Zeer gedetailleerd model met veel ingestoken details en gedetailleerd machinistenhuis. Stangenbuffers, zonder kolenkastophoging, voorbeeldgetrouwe lange schoorsteenopzet, model van de rookkastdeur met centrale sluiting, bewegende waterkastdeksels, zandkoepel die geopend kan worden, bewegende deuren van machinistenhuis enzovoort. met Digital-Decoder mfx, geregelde hoogvermogensaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchrone rijgeluiden en uitgebreide geluidsfuncties. Bedrijf met wisselstroom, gelijkstrom, Märklin Digital en DCC mogelijk. 3 assen aangedreven. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone roodafgifte, cilinderstoom en stoomfluit. Tweelicht-frontsein met model van gaslampen voor oliegas, tijdperkgetrouwe lichtkleur wisselend met de rijrichting. Frontverlichting conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LEDs. Met verlichting van machinistenhuis en vuurkist. Voorkant loc met schroefkoppeling, schroef- en klauwkoppeling, stoomolie en een machinisten stokerfiguur Minimaal berijdbare straal 1,020 m. Lengte over de buffers 39,7 cm.

€ 1.999,99 2

€ 1.950,00

 • Levertijd: 5-12 Werkdagen Wordt voor u besteld1